+45 50 31 40 40

Svømmebriller

Svømmebriller til lave priser

Hos Badehætte.dk har vi et stort udvalg af gode kvalitets svømmebriller. Vi udvider hele tiden vores sortiment og gør en stor indsats for at få så bredt et udvalg som muligt, således at der er noget for enhver smag. Så her finder du fx farverige svømmebriller til børn. Men selvfølgelig har vi også et sort udvalg af svømmebriller til både mænd og kvinder. Bruger du briller til dagligt, så vil du helt sikkert også finde glæde ved at anvende vore optiske svømmebriller, således at du dermed bedre kan fokuserer på dine omgivelser. Alle vore svømmebriller er med UV-beskyttende linser og er antidug behandlet. Det forholder sig midlertidigt således, at en anti dug behandlingen aldrig virker for evigt. Derfor kan det være en rigtig god ide, altid at have en anti dug spray med i træningstasken.

82 vare(r)

pr. side

82 vare(r)

pr. side

Svømmebrillens historie


Har du prøvet at svømme uden svømmebriller? I så fald kan vi nok godt blive enige om, at det ikke føles særligt behageligt. Desuden er synet under svømningen også væsentligt forringet uden. Så der hersket ingen tvivl om, at svømmebrillen er en fantastisk opfindelse. Faktisk går svømmebrillens historie helt tilbage til det 14. århundrede. På daværende tidspunkt havde man selvfølgelig ikke de samme muligheder som i dag. Så der benyttede man sig simpelthen af polerede skildpadde skaller. Hvordan det har fungeret, thjaa... det kan du jo prøve at gætte dig til.


Faktisk skal man helt frem til 1911 før det første sæt svømmebriller blev anvendt af en konkurrencesvømmer. Dette var da svømmeren Thomas William Burgess krydsede den Engelske kanal. Svømmebrille er måske så meget sagt, for rent faktisk var det datidens motorcykelbriller, som blev anvendt. Den var godt nok heller ikke tæt, men den hjalp ham i det mindste imod vandsprøjt under turen, hvor Thomas William Burgess svømmede brystsvømning.


15 år senere i 1926 var det så svømmeren Gertrude Ederle, der også krydsede den Engelske kanal. Hun tog dog turen svømmende crawl og havde derfor et endnu større behov for, at svømmebrillen skulle holde tæt. Forseglingen blev gjort ved hjælp af paraffin. Ligesom Thomas William Burgess var hendes ”svømmebrille” også en motorcykelbrille. Efter hvad man kan se på billeder fra dengang, mindede datidens motorcykelbriller mest af alt om nutidens svømmemasker. Så de har næsten været forud for deres tid :-)


Men faktisk er svømmebrillen, som vi kender den i dag, relativ ny. Helt frem til sidst i 1960erne svømmede de fleste uden svømmebriller. Så det satte lige som en begrænsning for, hvor lang tid det var muligt at svømme. For som nævnt i starten af teksten, ved vi sikkert alle, hvor irriterende det er for øjnene, ikke at benytte svømmebriller.


De første konkurrencesvømmebriller kom på markedet tilbage i 1968, men disse fik ikke en særlig stor succes på grund af, at de ikke kunne holde vandet ude og samtidig var de stive og derved tilpassede de sig ikke brugerens ansigt. Så der gik endnu et par år, før end man havde en brugelig svømmebrille og først i 1970 benyttede den første svømmer svømmebriller ved et international svømmestævne. Men man skulle yderligere 6 år frem før end svømmebrillen blev godkendt ved de olympiske lege. Dette skete nemlig i Montreal, Canada i 1976.