Svømning | styrk dine familiebånd

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Fri fragt til pakkeshop over 450 kr.

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Svømning - for dig og din familie

Svømning - for dig og din familie

Herhjemme i Danmark har vi masse af muligheder for at tage os en dukkert. Vi har ikke mindre end godt 7300 km. kyststrækning. På verdensplan er dette utrolig meget, hvis vi ser det i forhold til vores lands størrelse. Desuden har vi rigtig mange badelande og et utal af svømmehaller. Så man skal virkelig have en god undskyldning for, at der ikke skulle være muligt for at hele familien kan tage sig en svømmetur. Så prøv at ligge jeres mobiltelefoner, tablets og computere til side og i stedet nyde hinandens selskab i vandet. Ikke mindst i disse travle digitale tider er det yderst vigtigt også at være fysisk aktiv. Her er svømningen en god måde for hjernen at koble fra på og kroppen at holde sig i gang på.

Svømning er sjovt for alle aldre og for familien er det en god måde at opbygge et tættere bånd og skabe nogle uforglemmelige fællesoplevelser.

Familiesvømning er meget udbredt rundt om i de danske svømmehaller. Dette starter gerne med babysvømning for de helt små. Hvor det primært er forældrene som tager deres lille dreng eller pige med i varmtvandsbassinet. Når de så er blevet større, kan familiesvømningen mange gange fortsætte under lidt andre omstændigheder. Her er det mange steder muligt både at benytte varmvandsbassinet samt de større bassiner. Det er ikke unormalt, at dette foregår udenfor svømmehallens normale åbningstid. Således at der både er plads til de lidt større søskende samt bedsteforældrene. Ved familiesvømning kan der også meget vel være uddannede svømmeinstruktører og selvfølgelig livreddere, som kan hjælpe lidt til og ellers holde øje med at alt går planmæssigt.

Svømning er for alle aldre

Men om vi svømmer alene, sammen med vennerne eller går til familiesvømning, så har svømningen mange fordele uanset alder.

Baby:

Svømning er faktisk en af de få aktiviteter mennesket kan udøver fra 0-årsalderen. Allerede når dit barn blot er knap et par måneder gammel, er det rundt om i landet muligt at tilmelde sig babysvømning. Her får I som forældre virkelig mulighed for at skabe nogle tætte bånd med jeres barn og dit barns koordination og muskelstyrke forøges. Faktisk menes det, at svømning i en tidlig alder har en yderst positiv indvirkning på såvel indlæring som udvikling.

Børn:

Det er en virkelig god ide at opfordre dine børn til at lære at svømme fra en tidlig alder. Dette kan komme dem til gavn mange gange senere i livet. Når de lærer at svømme fra en tidlig alder, bliver de også hurtige fortrolig med vandet og de bliver mere bevidste omkring den respekt, man selvfølgelig skal have for vandet. Hvis de starter svømmelektionerne tidligt, kan det måske endda være medvirkende til, at de finder en sport og nogle kammeratskaber, de faktisk ikke kan undvære og derfor fortsætter med svømningen på ubestemt tid.

Teenager:

For teenagers kan svømningen have mange aspekter. Det kan selvfølgelig være en god måde, for jer som familie, at få nogle gode og sjove timer sammen med jeres børn. Men teenagers nyder også mange gange at være sammen med deres venner i svømmehallen. Så dette er en effektiv måde at få dem lidt væk fra de sociale medier og lade dem være sammen i nuet i stedet. Har de fortsat svømmetræningen fra barnsben, er dette også alderen, hvor de virkelig kan begynde at opnå noget med deres svømning. Det er mange gange her, at de stærke konkurrencesvømmere begynder at høste fordele af deres mange timer i svømmebassinet.

Voksne:

Som tidligere nævnt er svømning en virkelig en god måde at skabe nogle livsvigtige bånd til sine børn. Men svømning er også en god måde at bevarer sammenholdet med sine brødre, søskende og forældre. Ligeledes hvis du ikke selv er så fortrolig med vand, er dette også et godt tidspunkt at blive det. Fx ved hjælp af noget eneundervisning – for det er aldrig for sent at lære at svømme.

Ældre:

En af de store fordele ved vand er, at belastningen under vand ikke er så stor som den vi oplever på landjorden. Dette skyldes vandets opdrift og den kan vi alle få en fornemmelse af, når vi bevæger os rundt i vandet. Faktisk føles det nærmest som om, at vi ikke vejer noget og vi kan med lethed løfte hinanden i vandet. Med alderen er det uundgåelig at vi mister muskelmasse. Men hvor hurtigt vi mister den kan bl.a. sådan noget som motion være med til at afgøre. Så her er svømningen også virkelig effektiv, idet belastningen på kroppen mindskes, samtidig med at du motionsmæssigt holder dig i gang.

Så svømningen har mange fordele. Ikke nok med at den kan skabe nogle gode minder sammen med din familie og dermed skabe tættere bånd, så kan svømningen også være medvirkende til, at du holder dig sund og rask i mange år fremover.

Så god tur til dig og din familie, når turen forhåbentlig snart går til stranden eller svømmehallen.

Har du et godt minde eller en anden lille svømmeanekdote, så må meget gerne dele den med os andre nedenfor - tak.

Efterlad en kommentar

Være opmærksom på, at kommentaren skal være godkendt inden den bliver publiceret

Loading...