Dugger dine svømmebriller? → Løs problemet her ✓

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Fri fragt til pakkeshop over 450 kr.

Hurtig levering: 1 - 3 hverdage

Anti dug spray til svømmebriller - hvorfor og hvordan?

Anti dug spray til svømmebriller - hvorfor og hvordan?

Åh nej… nu ikke igen. Ja, du har sikkert også stået overfor det velkendte fænomen, at dine svømmebriller dugger. Hvorefter du måske har hørt om et eller andet med, at du kan spytte på indersiden af linsen og så skulle det hjælpe. Personligt er jeg faktisk aldrig blevet klog på, om dette gamle ”råd” virker. Hvis det virker, fjerner det i hvert fald kun duggen for en kort bemærkning.

Hvorfor dugger svømmebriller?

Grunden til at svømmebriller dugger, skyldes temperaturforskellen imellem den varme luft på indersiden af svømmebrillen, mod den kolde overflade som fremkommer på ydersiden, når du er i vandet. Derved nedkøles den varme luft, hvilket resulterer i kondensering på indersiden af svømmebrillen. Så det er nu engang fysikkens love, som fremmer dette temmelig irriterende problem. Men det er der heldigvis bedre råd for, end blot at accepterer præmissen. Det er nemlig muligt for dig at beskytte dine svømmebriller imod at de dugger. Dette gøres blot ved hjælp af en spray, der er beregnet til formålet.

Hvordan benytter man en anti dug spray?

Når du køber et par nye svømmebriller, er de mere eller mindre altid anti dug behandlet fra starten. Med tiden er det uundgåeligt, at denne anti dug behandling vil forsvinde. Så for at undgå mange irritationer, vil det derfor være en god ide, at investerer i en anti dug spray til svømmebriller.

Før du anvender din anti dug spray, er det altid en god ide, at du sikre dig, at svømmebrillens linser ikke er fedtet til på indersiden. I så fald skal du fjerne dette inden behandlingen.

Ved brug af anti dug sprayen sprøjter du en gang på indersiden af hver linse. Herefter fordeler du væsken med din pegefinger, ved blot at køre fingeren rundt på indersiden af hver linse. Når dette så er gjort, skal anti dug væsken have lov til at tørre ind. Dette tager gerne 15 – 20 minutter. Når væsken så er tørret ind, skyller du svømmebrillen med rent vand under vandhanen. Nu har du så med garanti et par svømmebriller, som ikke dugger den næste lange tid, hvis du ellers behandler dem korrekt.

Korrekt behandling sker primært ved, at du fremadrettet skal undgå at sætte dine fingre på indersiden af linserne. Gør du det, vil den behandlede overflade hurtigere blive ødelagt igen. Men i så fald er det heldigt, at ovennævnte behandlingen dermed er ganske simpel og at du kan købe en god og billig anti dug spray til svømmebriller lige her.

Nu blev det tidligere i dette blogindlæg nævnt, at man muligvis for en kort periode kan fjerne problemerne med dug, ved at spytte på indersiden af linserne af sin svømmebrille. Har du hørt om andre mærkelige og sjove forslag til, hvordan man ellers kan undgå dug på indersiden af sine svømmebriller, så må du meget gerne dele dem med os her – tak.

Efterlad en kommentar

Være opmærksom på, at kommentaren skal være godkendt inden den bliver publiceret

Loading...