+45 50 31 40 40

Badehætter

Kæmpe udvalg af alle typer badehætter

På udkig efter en badehætte? – ja, så er du havnet det helt rigtige sted. Vores udvalg spænder bredt, så der er noget for enhver smag. Vi har forsøgt, at gøre det så nemt som muligt for dig, at finde netop den badehætte, som du leder efter. Hvis du kigger nedenfor, vil du finde hele vores sortiment. Men for at gøre dette mere overskuelig, kan du også vælge, at benytte dig af kategorierne som vi har delt badehætterne op i. Disse kategorier finder du under fanebladet/kategorien ”Badehætter” som er at finde øverst på siden eller yderst ude til venstre. En anden mulighed kan også være blot at benytte disse links, hvor du henholdsvis finder badehætter til kvinder, badehætter til mænd og badehætter til børn. Henvender du dig i forbindelse med, at du skal have badehætter med logo på - det kan fx. være med klublogo, firmalogo eller noget helt tredje, så kan vi også klare dette. Derudover er du selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål eller andet. Men ellers vil vi blot ønske dig rigtig god fornøjelse med din søgen og vi ser frem til at sende dig, netop det som du søgte.

184 vare(r)

pr. side

184 vare(r)

pr. side

Badehættens historie


Brugen af badehætten går mange år tilbage. Mennesket har mere eller mindre altid haft et ønske om, i det mindste, at kunne holde håret væk fra øjnene under svømningen.


Men der var jo en periode, før end at man opfandt gummiet, hvor de måtte ty til andre alternativer. De første badehætter man kender til, var mere at betegne som hårnet. Disse var nemlig lavet af Taft, som dengang kun blev fremstillet og vævet af silke.


Der skete så en ”revolution” tilbage i 1883, hvor man opfandt gummimaterialet, der dermed banede vejen for den mere moderne badehætte, som vi kender i dag. På daværende tidspunkt var badehætten dog ikke særlig fleksible. Dette skete først i 1920erne, hvor latex badehætten blev opfundet.


Efter badehættens enlige tilblivelse i det tidlige 1900 tal og op til 1920erne var badehætten en meget vigtig bestanddel ved ethvert svømme-outfit og man anvendte den såvel i vandet, som når man var oppe af vandet. Datidens badehætter fulgte moden og lignede meget de på den tids almindelige anvendte hætter til at have på hovedet.


Under 2. verdenskrig fulgte der så en periode, hvor der var mangel på gummi, hvilket gjorde at produktionen faldt. Først i 1950erne var badehætten for alvor tilbage igen. Her var der virkelig også sket en udvikling og badehætterne var blevet yderst moderne med flotte farver og med blomster.


I 1960erne faldt badehættens popularitet som et modefænomen. Men som vi også kender det fra i dag, blev det i flere svømmebassiner påtvunget, at man skulle anvende badehætter, for at undgå hår m.v. i vandet. Langt hår blev nemlig også populært blandt mændene i 60erne og 70erne, hvor vi havde hippieperioden.


Silikonebadehætte er så sidenhen kommet til og badehætten er igen gået hen og blevet populær. Man har fået øjnene op for alle de gode fordele en badehætte faktisk har. Så fra ”blot” at være et modefænomen og sikre, at der ikke kommer hår i svømmebassinet, kan man nu også se fordelene ved, at den har en isolerende effekt, mindsker vandmodstanden, giver synlighed, beskytter håret og holder det på plads.


Når det kommer til synligheden, har firmaer, klubber m.v. også fået øjnene op for fordelene herved. For med årene blev det også muligt at lave tryk på badehætterne. Så dermed er det gået hen og blevet en rigtig god måde at sprede et budskab på. Så i dag vælger mange at få eget logo på badehætterne, når de fx skal afholde et stævne eller lignende.